Woningcorporaties

BESPAAR KOSTEN EN TIJD MET 3D EN VR TECHNOLOGIE VAN VIA3D

Veel woningcorporaties zijn de laatste jaren al behoorlijk gedigitaliseerd. Met de 3Dtours van Via3D kunt u de volgende stap op het gebied van digitale transformatie van uw organisatie maken. De mogelijkheden van deze revolutionaire technologie bieden woningcorporaties forse kosten- en tijdbesparingen.

U kunt denken aan het digitaliseren van:

  1. Bezichtigingen en kijkdagen
  2. Begin- en eindinspecties
  3. Plattegronden van de actuele situatie
  4. Schade door brand, inbraak of aangebracht de bewoner zelf
  5. Begrotingen voor onderhoud, renovatie en verduurzaming

Door gebruik te maken van 3Dtours:

  • Digitaliseert u uw woningportefeuille
  • Zijn veel minder fysieke bezichtigingen nodig
  • Heeft u een digitale replica van iedere woning
  • Heeft u een perfect inspectierapport

Toepassingen voor woningcorporaties

Bezichtingen en kijkdagen

We begrijpen dat het verhuren van een woning niet hetzelfde is als het verkopen van een woning,. Bij verkoop moet het huis er spic en span uitzien en worden er professionele foto’s gemaakt. De praktijk bij huurwoningen is vaak anders…

Huurwoningen worden op de meeste websites vrij summier gepresenteerd. Een foto van de buitenzijde van de woning, een plattegrond en that’s it. Het is voor een nieuwe huurder noodzakelijk de woning van binnen te zien om te zien hoe de staat van onderhoud is en hoe de woning is afgewerkt.

Met de 3Dtours zorgen wij ervoor fysieke bezichtigingen in de woning tot verleden tijd behoren. Potentiële huurders krijgen digitaal de mogelijkheid om de woning te bezichtigen vergelijkbaar met Google Streetview. Dit kan waar dan ook ter wereld via hun smartphone, tablet of PC. De kwaliteit van de tours is zo realistisch, dat de beslissing om de woning te huren op basis van de 3Dtour genomen kan worden. Telt u eens uit hoeveel tijd- en kosten u hiermee zou besparen?

matterport smartphone
matterport 3d scanner

Begin- en eindinspecties

Bij de aanvang en het beëindigen van een huurovereenkomst wordt door u een begin- en eindinspectierapport gemaakt. Op een papieren checklist of via een app worden onder meer beschadigingen en mankementen vastgelegd, zodat bekend is in welke staat de woning verhuurd wordt. Vaak worden de aantekeningen ondersteund met foto’s om zaken te verduidelijken en te visualiseren.

Als u eenmaal kiest voor het maken van een 3Dtour van een woning dan ligt de complete woning tot in ieder detail vast. U heeft met het 3Dmodel een digitale replica van de woning in bezit . U voorkomt hiermee met huurders iedere discussie achteraf.

Plattegronden van de actuele situatie

Het van belang te weten of een huurder wijzigingen heeft aangebracht in de indeling van de woning. Deze wijzigingen worden in veel gevallen in kaart gebracht en uitgewerkt in bouwkundige tekenprogramma’s als AutoCad.

Het inmeten en uittekening van plattegronden is tijdrovend werk. Door de inzet onze 3Dtours niet meer. De technologie van onze 3Dtours is zo geavanceerd, dat wij met een druk op de knop een plattegrond met accurate afmetingen kunnen genereren uit het 3Dmodel. Zo heeft u altijd de actuele situatie van uw woningen gedocumenteerd.

Matterport plattegrond
matterport multiple devices

Schade

Indien één of meerdere woningen te maken beschadigd worden door storm, brand of een aardbeving, dan is het voor uzelf en uw verzekeringsmaatschappij van grote toegevoegde waarde als u een digitale replica heeft van de situatie voor de schade. Op basis hiervan kan de hoogte van het uit te keren verzekeringsbedrag nauwkeuriger worden berekend.

Onderhoud, renovatie en verduurzaming

Regelmatig en periodiek onderhoud is van belang voor uw organisatie en uw huurders. Het verduurzamen van uw woningbezit is natuurlijk een actueel thema. Na een 3Dscan van uw woning ontvangt u niet alleen een 3Dtour van de woning, maar kunnen we ook een bestand aanleveren dat geschikt is voor import in bouwkundige tekensoftware (AutoCad, Revit). 

Hiermee kunnen bouwkundige medewerkers, aannemers, schildersbedrijven en onderhoudsbedrijven eenvoudiger, sneller en accuratere begrotingen maken.

matterport metingen

3D TOUR Demo

Hieronder vindt u een demo van een 3D TOUR met de verschillende mogelijkheden.

Portfolio

Hieronder vind u een kleine selectie uit onze portfolio om u een beeld te geven van de talrijke mogelijkheden van VIA3D.

jessica

Mogelijkheden voor woningcorporaties?

Bent u getriggerd door de voordelen die we u kunnen bieden met de revolutionaire technologie van Matterport? We komen graag met u in contact om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. Een demo van de mogelijkheden zal u ongetwijfeld overtuigen van de toegevoegde waarde.

Vraag een offerte aan
WhatsApp chat