Virtuele tour

Mogelijkheden Matterport virtuele tour

Een virtuele tour van Matterport biedt u tal van functionaliteiten voor een unieke online beleving van vastgoed. De virtuele tours werken zo intuïtief als Google Streetview, maar zijn veel gedetailleerder en interactiever.

Uw websitebezoeker beleeft ruimtes zoals ze zijn en krijgt een perfecte indruk van de indeling, inrichting en mogelijkheden. Hieronder een opsomming van de functionaliteiten van een virtuele tour:

 • Virtuele tour: loop virtueel rond zoals in Google Streetview
 • Dollhouseview: een 3Dmodel van het gebouw. Een soort van poppenhuis.
 • Plattegrond: bekijk iedere verdieping als plattegrond.
 • Mattertags: Verrijk de tour met tekst, links, afbeeldingen of video.
 • Virtuele lift: schakel snel tussen verschillende verdiepingen.
 • Hightlight reel: versneld navigeren naar de belangrijkste ruimten
 • 360 Graden beelden: Bekijk de omgeving van het gebouw.
 • Virtual Reality: verplaats u zelf virtueel in het gebouw.
 • Showcase App: Bekijk en presenteer de 3Dtours offline
 • Labels: Voorzie uw gebouw van labels om zones aan te geven
 • Notities: Communiceer met uw klanten of collega’s

UW VASTGOED OF BEDRIJF UNIEK PRESENTEREN MET EEN VIRTUELE TOUR?
Wij gaan deze uitdaging aan!

Virtuele tour Functionaliteiten

matterport indoor view

Virtueel rondwandelen

Navigeer door een gebouw alsof je er in staat. Kijk naar links, rechts, onder, boven en beleef de ruimte, de indeling en de mogelijkheden. De beelden zijn zeer realistisch en geven een perfect beeld van ieder gebouw. De techniek werkt als Google Streetview, alleen dan veel gedetailleerder, intuïtiever en interactiever.

Dollhouse view

De poppenhuismodus is een 3dimensionale weergave van het gebouw. Het geeft de online bezoeker een bijzonder perspectief van het gebouw.  Het is als een röntgenscan van het gebouw, waarbij de onderlinge verhoudingen van de ruimtes op een bijzondere heldere manier worden weergegeven.

De gebruiker kan het gebouw roteren, in- en uitzoomen en schakelen tussen verdiepingen. Daarnaast kan de bezoeker eenvoudig een locatie aan klikken om  verder te navigeren in indoorstreetviewmodus

 

matterport dollhouse view
originele beurs ideeen van Via3D.nl

Lift effect

Het lifteffect binnen de 3Dtour geeft u de mogelijkheid om moeiteloos te switchen tussen verdiepingen. Het is alsof u een virtuele lift gebruikt. U komt precies uit op de plek boven u.Schakel van begane grond naar boven en weer terug.

De virtuele lift maakt de tour tot een ware belevenis en geeft de websitebezoeker een absoluut wow-effect.

Plattegrond

In de plattegrondmodus wordt het gebouw per verdieping in 2D weergegeven. Dit geeft de bezoeker een perfect beeld van de indelings- en inrichtingsmogelijkheden van de ruimte. Ook de onderlinge verhouding tussen de ruimtes en de routing van een gebouw worden hiermee perfect in beeld gebracht

matterport plattegrond

Highlight reel

In de virtuele tour kun je via de zogenaamde highlightreel switchen van vertrek naar vertrek. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers versneld door het gebouw kan navigeren naar de belangrijkste ruimtes. Ook bevindt zich ook de mogelijkheid om een zogenaamde “guided tour” te volgen. Door op de afspeelbutton te klikken, wordt de bezoeker begeleid door de tour, zonder dat hij actie hoeft te ondernemen. 

Omgevingsbeelden in de virtuele tour

Het is mogelijk om ook de omgeving van het gebouw virtueel vast te leggen. Dit gebeurt niet met 3Dscans maar met 360gradenfoto’s. Binnen de virtuele tour is het mogelijk om via 360gradeniconen rondom het gebouw te navigeren. Zou krijg je een nog vollediger beeld van het gebouw en zijn omgeving.

De 360gradenfoto’s kunnen ook worden geïntegreerd in de highlightreel.

Virtual Reality

Iedere virtuele tour is standaard voorzien van een Virtual Reality versie die via een link of via het VR-icoon rechtsonder in de virtuele tour te activeren is voor gebruikers. Op deze manier kunt u uw vastgoed op een revolutionaire manier bekijken. Het beste device om een virtuele tour op te bekijken is de Oculus Quest. Een must-have voor beurzen en evementen!

Mattertags

Met Mattertags kunt u in de virtuele tour hotspots aanbrengen om de bezoeker achtergrondinformatie te geven over details van het gebouw of van producten die in het gebouw zijn opgesteld. Dit kan met tekst, links, foto’s of video.

Mattertags maken het voor bezoekers mogelijk om bijvoorbeeld een showroom virtueel te bezoeken en via deze tags details te bekijken of deze producten zelfs in een webshop te bestellen.

matterport showcase app ipad

Matterport Showcase app

De virtuele tours zijn met behulp van een link of embedcode te bekijken op ieder device. Daarnaast maken we het onze opdrachtgevers nog makkelijker om hun object(en) of bedrijf te presenteren. Hiervoor geven we toegang tot Matterport Showcase App.

Uw gebouw kan met de showcase app on- én offline bekeken worden. Een perfecte manier om uw showroom, portfolio of woningportefeuille aan toekomstige klanten te presenteren.

Labels

Zeker bij grote gebouwen is het voor bezoekers fijn als ze een overzicht hebben waar bepaalde ruimtes of producten te vinden zijn. Met labels kunt u zones of ruimtes aangeven, zodat bezoekers sneller hun weg vinden. Labels zijn zowel in de plattegrond als in het poppenhuis zichtbaar.

Notities

Bent u architect of aannemer? Dan is de functie “notities” binnen de virtuele tour erg praktisch. Deze functie maakt het mogelijk om samen te werken in de virtuele tour zoals u dat bijvoorbeeld doet met Google Docs. U kunt in de virtuele tour notities aan te brengen, zodat u de stand van zaken of gebreken met uw collega’s op opdrachtgever digitaal kunt bijhouden en kunt bespreken. Ook kun je hier documentatie uploaden.

Virtuele tour algemeen

U leest dat een virtuele tour tal van mogelijkheden heeft, maar de vraag is nu wat voor u het beste werkt. Dat hangt natuurlijk af van het doel dat u voor ogen heeft met een virtuele tour. Graag bespreken we uw wensen en ideeën om tot een realistische interactieve virtuele tour te komen.

bedrijfsfotografie

UW VASTGOED OF BEDRIJF UNIEK PRESENTEREN MET EEN VIRTUELE TOUR?
Wij gaan deze uitdaging aan!

Bekijk een voorbeeld van een virtuele tour

Bekijk hieronder een demo van een virtuele tour en ontdek de vele mogelijkheden voor uw bedrijf.