Virtuele tour laten maken

Wat is een virtuele tour?

Door een virtuele tour te laten maken biedt u uw klanten, gasten of bezoekers een virtuele rondleiding door uw gebouw. Een virtuele tour wordt ook wel 360 graden tour of 3D virtuele tour genoemd.

Wil je een virtuele tour laten maken, dan geeft uw websitebezoekers dat waar ze behoefte aan hebben. Een interactief kijkje in uw gebouw voordat ze dit bezoeken, boeken of huren. Of een goed beeld van de producten die u aanbiedt in uw showroom of winkel.

De virtuele tours werken zo intuïtief als Google Streetview, maar zijn veel gedetailleerder en interactiever.

Door middel van hotspots in de virtuele tour kun je veel verdiepende informatie geven met behulp van tekst, video of documenten. Deze kun je zelf verwerken, zodat je heel flexibel bent in het beheer.

Uw websitebezoeker beleeft ruimtes zoals ze in werkelijkheid zijn en krijgt zo een perfecte indruk van de plattegrond, indeling en mogelijkheden van het gebouw. What you see is what you get!

Onze virtuele tours zijn geschikt voor uiteenlopende branches en toepassingen. Dat kan een showroom zijn, een winkel, een restaurant, een kasteel of uw eigen bedrijfshal of kantoor.

virtuele tour

Voor deze bedrijven hebben we al een virtuele tour gemaakt:

Voorbeeld van een virtuele tour

EEN VIRTUELE TOUR VAN UW GEBOUW OF BEDRIJF?
Wij gaan deze uitdaging graag aan!

Waarom zou je een virtuele tour laten maken?

Het laten maken van een virtuele tour biedt vele voordelen voor uw bedrijf of organisatie. Zo kunt u denken aan:

 • Verbeterde Klantervaring: Klanten krijgen een gedetailleerd en realistisch beeld van uw gebouw of bedrijf.
 • 24/7 Open: Je gebouw of bedrijf is virtueel altijd open en overal toegankelijk voor potentiële klanten waar ook ter wereld.
 • Vergroot Bereik: Virtuele tours kunnen eenvoudig gedeeld worden via je website, sociale media, whatsapp of e-mail, waardoor je een groter publiek bereikt.
 • Concurrentievoordeel: Door nieuwe technologieën als virtuele rondleidingen te gebruiken, onderscheid u zich van de concurrentie.
 • Tijdsbesparing: door het toepassen van virtuele rondleidingen kunt u tijd besparen voor uzelf of voor uw klanten.

Hoe werkt het?

Wilt u een virtuele tour laten maken?  We helpen u graag! Het laten maken van een virtuele tour gaat vaak volgens onderstaande stappen:

 • Offerte-aanvraag: op basis van uw doelstelling en de grootte van het gebouw wordt door u een offerte-aanvraag ingediend. Wij maken op basis hiervan een maatwerk-offerte die perfect aansluit op datgene wat u voor ogen heeft.
 • Offertebespreking: We bespreken de kosten, aanpak en mogelijkheden via een digitale meeting zodat u precies weet wat u kan verwachten van de virtuele tour.
 • Opdrachtbevestiging: Na uw akkoord op kosten en aanpak, sturen wij u een opdrachtbevestiging met daarin de gemaakte afspraken over kosten, aanpak en oplevering.
 • Voorbereiding: U krijgt van ons een checklist ter voorbereiding op de opnames zodat het gebouw er fotoklaar bij staat als wij opnames komen doen.
 • Opnames: Op de afspraken dag en tijd begint onze 3Dscanner met opnames. We maken eerste een ronde door het gebouw en starten dan met scannen.
 • Bewerking: Tijdens en na de opnames wordt het 3Dmodel bewerkt voor een optimaal eindresultaat.
 • Bespreking concept: Als de virtuele tour gereed is plannen we een digitale meeting om deze te bespreken en toe te lichten hoe  u de virtuele tour verder kunt verrijken  met informatie. Dit werkt erg eenvoudig.
 • Oplevering: Na uw akkoord leveren we de virtuele tour definitief op en kunt deze op uw website plaatsen en delen via sociale media en/of email. Mocht u hierbij hulp nodig hebben, dan helpen wij u graag.

Virtuele tour laten maken

Wilt u uw klanten een mooie online ervaring bieden van uw bedrijf of gebouw?

Een virtuele tour is de perfecte manier om je ruimte te laten verkennen vanuit het comfort van hun eigen huis.

Of het nu gaat om vastgoed, hotels of musea, een virtuele tour helpt u om meer klanten aan te trekken en te overtuigen.

Lees verder om te ontdekken waarom een virtuele tour laten maken een slimme investering is voor uw bedrijf.

Veelgestelde vragen over het laten maken van een virtuele tour

Wat is een virtuele tour?

Een virtuele tour is een interactieve, digitale weergave van een gebouw of bedrijf, waarmee gebruikers de ruimte online kunnen verkennen alsof ze er zelf aanwezig zijn. Dit wordt vaak bereikt met 360-graden fotografie, 3D-modellen en VR-technologie.

Waarom zou ik een virtuele tour laten maken?

Virtuele tours bieden klanten een gedetailleerde en betrouwbare manier om een gebouw of bedrijf digitaal te verkennen. Dit verbetert de klantervaring, vergroot het bereik en toegankelijkheid, bespaart tijd en biedt een concurrentievoordeel.

Hoe ziet het proces eruit om een virtuele tour te laten maken?

Het proces voor het laten maken van een virtuele tour omvat in grove lijnen de volgende stappen:

 • Neem contact met ons op voor het bespreken van je doelen en uitgangspunten
 • Wij maken een maatwerkplan en offerte voor het realiseren van een interactieve virtuele tour
 • Na akkoord plannen we op korte termijn een afspraak om de virtuele tour op te nemen op locatie
 • We sturen je informatie ter voorbereiding en planning voor de opnamen
 • Op locatie scannen wij de ruimtes met onze 3D scanner
 • Na de opnames bewerken wij de virtuele tour en stellen deze samen.
 • Na oplevering bespreken we de virtuele tour met je en nemen we alle functionaliteiten met je door.
 • We helpen je eventueel met de publicatie en integratie van de tour op je website en andere platforms.
Wat kost het maken van een virtuele tour?

De kosten van een virtuele tour variëren nogal en zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van het gebouw van het bedrijf.

Ook het doel en de detaillering van de virtuele tour maakt verschil in de uiteindelijke prijs.

Ook moet rekening gehouden worden met de gewenste interactiviteit die eventueel aangebracht moet worden in de virtuele tour.

Het maken van een virtuele tour is en blijft maatwerk en daarmee de kosten ook. Voor een nauwkeurige prijsopgave kunt u hier een offerte aanvragen.

Hoe lang duurt het maken van een virtuele tour?

Het maken van een virtuele tour hangt natuurlijk af van de grootte van het gebouw of het bedrijf. In de meeste gevallen zijn we een dagdeel tot twee dagen bezig met opnames ruimtes van 100 tot 3.000 m2.

Nadat we de ruimtes gescand hebben, moeten deze bewerkt worden. Na de bewerking zorgen we dat de virtuele tour binnen twee werkdagen bij u opgeleverd wordt.

In zijn algemeen kunt u dus uitgaan van maximaal een werkweek tussen opname en oplevering.

Kan ik een virtuele tour op mijn website plaatsen?

Dit is zeker mogelijk en werkt erg eenvoudig. Nadat we de virtuele tour aan u opleveren, zorgen we ervoor dat we u een stukje code aanleveren waarmee u de virtuele tour op uw website kunt integreren. Dit werkt hetzelfde als het plaatsen van een YouTubevideo.

Komt u er niet uit? Dan helpen we u graag met advies om de virtuele tour te tonen op uw website.

Is een virtuele tour van toegevoegde waarde voor mijn bedrijf?

Virtuele tours zijn geschikt voor een breed scala aan bedrijven en branches, waaronder vastgoed, hotels, musea, showrooms, winkels en meer. Eigenlijk is er geen reden te bedenken waarom een virtuele tour niet van toegevoegde waarde is voor uw bedrijf.

Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom u gebruik zou kunnen maken van een virtuele tour. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons op.

Is een virtuele tour van toegevoegde waarde voor mijn bedrijf?

Virtuele tours zijn geschikt voor een breed scala aan bedrijven en branches, waaronder vastgoed, hotels, musea, showrooms, winkels en meer. Eigenlijk is er geen reden te bedenken waarom een virtuele tour niet van toegevoegde waarde is voor uw bedrijf.

Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom u gebruik zou kunnen maken van een virtuele tour. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons op.

Hoe promoot ik mijn virtuele tour?

De virtuele tour is op meerdere manieren te promoten:

 • U kunt de virtuele tour op uw website plaatsen
 • U kunt de link naar de virtuele tour delen via sociale media
 • U kunt de link naar virtuele tour in uw emailhandtekening plaatsen
 • U kunt de virtuele tour laten zien op beurzen en evenementen
 • U kunt de virtuele tour promoten in nieuwsbrieven
jessica

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem contact op. Wij staan u graag te woord.

Bekijk enkele voorbeelden van virtuele tours

Bekijk onze portfolio

Hieronder vind u een kleine selectie uit onze portfolio om u een beeld te geven van de talrijke mogelijkheden van VIA3D.

Vraag een offerte aan
WhatsApp chat