MATTERPORT PRODUCTEN

De producten van Matterport

Matterport biedt een one-stop-shop platform voor tal van mediaproducten. Van digitale fotografie tot plattegronden, van .OBJ-bestanden tot 360gradenfoto’s. Een 3Dmodel bevat alles wat u nodig heeft voor het presenteren en documenteren van uw vastgoed. Heeft u vragen? Wij bespreken dit graag met u.

Matterport producten

matterport smartphone

Link

Na de opnames en configuratie van het 3Dmodel leveren wij u een link aan naar de 3Dtour. Het model wordt namelijk gehost in de VS. De link kunt u gebruiken om de 3Dtour snel en eenvoudig te delen via social media en e- mailnieuwsbrieven naar uw zakelijk en/of persoonlijk netwerk.

Embed code

Het plaatsen van een 3Dtour op uw site werkt net zo eenvoudig als het plaatsen van een YouTubevideo. Kopieer de code en plaats deze op de juiste plaats in uw Content Management Systeem en de tour kan worden bekeken op uw website via smartphone, tablet of desktop.

De tour wordt in uw website geplaatst als een zogenaamd iFrame. Het is mogelijk om de manier waarop de tour getoond wordt aan te passen door parameters toe te voegen aan de code.

Zo is het mogelijk om de tour direct te laden, zodat de bezoeker niet op “play” hoeft te klikken en kunnen bepaalde functionaliteiten in de tour gedeactiveerd worden. We adviseren u graag over de mogelijkheden, zodat de tour het beste afgestemd wordt op uw wensen en het gebruik door uw websitebezoekers.

matterport plattegrond
Matterport plattegrond

Plattegrond

Nadat een gebouw in 3D is gescand, zijn de afmetingen in het 3Dmodel bekend. We hebben een digitale kopie van het gebouw en hiermee zijn we in staat om accurate 2D schematische plattegronden te genereren.

De plattegronden worden geleverd als PNG bestand per verdieping en een PDF waarop alle verdiepingen zijn weergegeven. De maatvoering wordt in meters weergeven en is behoorlijk nauwkeurig met een marge van 1% to 2% op de werkelijkheid.

360 Graden Fotografie

Uit het 3Dmodel kunnen 360gradenfoto’s gegenereerd worden. Voor makelaars zijn deze beelden bruikbaar op Funda om de presentatie van woningen te verrijken. Voor andere branches kunnen 360gradenfotografie gebruiken voor bezoekers op onder meer social media een 360gradenbeeld te geven van een bepaalde positie in een gebouw.

matterport 360 graden foto
matterport snapshot

Digitale fotografie

Uit een 3Dmodel kunnen oneindig veel snapshots genomen worden in HDkwaliteit. Dit kunt u zelf via de workshopmodus of we kunnen dit voor u doen. Vanuit iedere hoek van het object kan een snapshot genomen worden. Zo kunt u naast een digitaal model ook een fotogalerij aanmaken om uw vastgoed te presenteren of te documenteren.

Matterport Video

We kunnen van een 3Dtour een video maken, waarbij we zelf door het 3Dmodel navigeren en dit opnemen met screencastingsoftware. Het resultaat is een interactieve video waarin de gebruiker ervaart wat de mogelijkheden van een 3Dtour zijn. Het doel is uiteindelijk om de kijker te verleiden zelf te gaan navigeren door het 3Dmodel.

virtual reality vastgoed
obj bestand

OBJ bestand voor import in tekensoftware

Het is mogelijk om een bestand te downloaden van het 3Dmodel met een OBJ-bestandsextensie. Dit bestandsformaat wordt gebruikt voor een driedimensionaal object met 3D coördinaten. Het bevat een standaard 3Dbeeldformaat dat kan worden geïmporteerd in of geopend met verschillende 3Dbeeld bewerkingsprogramma’s. Je hebt deze software nodig om het 3Dmodel te bewerken.

Voor 3Dbewerking worden programma’s als Maya of 3DStudioMax aanbevolen. Voor het bewerken in Maya dien je het bestand te converteren naar een FBX bestand. Als u gebruik wil maken van gratis programma’s dan worden Meshlab en Sketchup aanbevolen. Voor Sketchup is een plugin benodigd om het OBJ-bestand te importeren.

Bouwkundige tekenprogramma’s

Het is mogelijk om een pointcloudversie van het model te downloaden voor het gebruik in BIMtekensoftware zoals Revit. Het genereren van een pointcloudbestand bevindt zich momenteel nog in de testfase, maar kan door ons geleverd worden. Heeft u interesse, neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

jessica

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem contact op. Wij staan u graag te woord.

Vraag een offerte aan
WhatsApp chat