MATTERPORT FUNDA

Matterport Funda

Wij zijn van mening dat Matterport 3Dtours de meest complete beleving van huizen biedt. Er is geen enkele andere leverancier die woningen zo realistisch kan presenteren.

Hoe mooi sommige foto’s, 360graden foto’s of video’s zijn, ze geven geen compleet beeld van een woning. Door middel van de geïntegreerde 3Dview in combinatie met het navigeren door een woning biedt u kopers een perfect beeld van een woning.

Ondanks alle voordelen van Matterport integreert Funda de tours niet op hun website. Hieronder een verklaring van Funda:

matterport logo
matterport funda

Gesloten systeem

Het lijkt een kleine stap om dit ook aan te bieden via funda. Maar ondanks dat Matterport zo geavanceerd is, zitten er toch wat haken en ogen aan. Zo zijn de camerabeelden alleen door een Matterport Viewer te bekijken, die ook alleen door Matterport wordt gehost.

‘Het is een gesloten systeem’, zegt Peeperkorn. ‘Dat maakt het ingewikkeld om het te integreren in de funda-site.’ Een ander nadeel voor de makelaar, naast de hoge aanschafprijs, is het zogenaamde subscription model. ‘Hoe vaker iemand het systeem gebruikt, hoe meer hij ervoor moet betalen. We willen makelaars niet op kosten jagen.’

‘Dit is de toekomst’

Desondanks gelooft Peeperkorn dat de manier waarop Matterport huizen van binnen laat zien, de toekomst gaat worden. Om de klant een voorstelling te geven van hoe de woning eruitziet als hij er al woont, kan hij een scan laten maken van eigen meubilair of meubelen uit de winkel. Vervolgens kan hij met deze 3D-plaatjes schuiven om een idee te krijgen van de inrichting.

‘Het wachten is op een open systeem dat dit soort beelden toegankelijk maakt’, aldus Peeperkorn. Deze bestaan al wel, maar zijn nog niet zo mooi en gedetailleerd als Matterport. Ze werken wel volgens hetzelfde principe, namelijk met een camera met twee lenzen die rondom beelden maakt. ‘Als er een systeem komt dat hetzelfde kan, of als Matterport zijn manier van werken gaat veranderen, gaan we zeker opnieuw bekijken of we dat in de site van funda kunnen integreren.’

jessica

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem contact op. Wij staan u graag te woord.

Vraag een offerte aan
WhatsApp chat