Historische gebouwen en cultureel erfgoed

BEKIJK HISTORISCHE GEBOUWEN EN CULTUREEL ERFGOED IN 2D, 3D ÉN VIRTUAL REALITY

De Matterport 3Dtours van Via3D.nl zijn al herhaaldelijk ingezet om digitale replica’s te maken van historische gebouwen en cultureel erfgoed. Veel historische gebouwen zijn tegenwoordig multifunctioneel en worden gebruikt als trouwlocatie, congreszaal, museum, restaurant/brasserie, ontmoetingsplek en meer.

Door gebruik te maken van 3Dtours:

  • U heeft een digitale replica van uw gebouw
  • Overtuigt u toekomstige gasten en bezoekers
  • Geeft u een extra dimensie aan ieder bezoek
  • Laat u de jeugd spelenderwijs uw gebouw ontdekken
  • Maakt u een online bezoek waar dan ook ter wereld mogelijk

Toepassingsmogelijkheden

Digitale replica

Na de 3Dscan van het gebouw ontvangt u van ons een “digitale replica”. Met behulp van een link of stukje code kunt u de 3Dtour bereiken voor intern of commercieel gebruik.  De situatie van het gebouw zoals deze nu is, is tot in ieder detail vastgelegd, voor nu maar ook zeker voor de toekomst. Het is mogelijk om wanneer en waar dan ook terug te keren naar de situatie zoals deze was tijdens de opnames.

virtuele rondleiding kasteel
matterport ipad

Voor het nageslacht

In de huidige tijd verdwijnen helaas veel historische gebouwen, zoals kerken, om ruimte te maken voor nieuwbouw. Het is natuurlijk prachtig als deze gebouwen, “digitaal geconserveerd” worden voor het nageslacht voordat ze voor altijd verdwijnen.

Overtuigen van toekomstige gasten en bezoekers

De 3Dtours lenen zich uitstekend voor commercieel gebruik op uw website. U kunt toekomstige gasten (bijvoorbeeld bruiloften, congressen) en bezoekers (voor rondleidingen) alvast een kijk geven in het gebouw, om ze een beeld te geven van wat ze kunnen verwachten. Het is alsof ze er al zijn.

Een 3Dtour biedt zo veel meer dan foto’s of video. De tour is bovendien 24 uur per dag, 365 dagen per jaar toegankelijk op smartphone, tablet of PC. Het is interactief en daarmee bijzonder overtuigend. U kunt (potentiële) bezoekers waar ook ter wereld een virtuele kijk geven in uw gebouw. Zelfs in virtual reality.

De (online) stap naar een boeking of bezoek komt met een 3Dtour een stuk dichterbij.

matterport indoor view
matterport pointcloud

Verzekering en brandveiligheid

In veel historische gebouwen of cultureel erfgoed zijn kostbare kunstvoorwerpen aanwezig zoals schilderijen of voorwerpen vanuit de tijd van bouwen. Met behulp van een 3Dtour legt u deze kunstvoorwerpen digitaal vast. Mocht u onverhoopt te maken krijgen met inbraak, storm- of brandschade dan heeft u alles wat zichtbaar is en van waarde digitaal vastgelegd.

Door de 3Dtour ter beschikking te stellen aan de lokale brandweer is er ook altijd een actueel beeld van het gebouw en kan bij brand zeer adequaat te werk worden gegaan, zodat de uiteindelijke schade indien mogelijk zo veel als mogelijk beperkt kan blijven.

Indoor navigatie en gamification

U kunt de 3Dtour bij een bezoek toegankelijk maken voor gasten. Hiermee hebben zij een virtueel model tot hun beschikking en kunnen zij zelf de route door het gebouw bepalen. In de 3Dtours kan multimedia geïntegreerd worden, zodat op bepaalde locaties meer informatie verstrekt kan worden.

Ook kunt u denken aan het toepassen van gamification, zodat bijvoorbeeld kinderen spelenderwijs door het gebouw kunnen wandelen en op bepaalde locaties opdrachten kunnen uitvoeren aan de hand van instructievideo’s in de tour.

virtuele tour
virtuele tour

Digitaal naslagwerk voor onderwijs

Vanwege de historie en cultuur van uw gebouw zullen er ongetwijfeld regelmatig bezoeken vanuit scholen plaatsvinden. Met behulp van een 3Dtour biedt u scholen een prachtig naslagwerk dat gebruikt kan worden voor én na het bezoek om leerlingen tekst en uitleg te geven over de historie van het gebouw. Het is zelfs mogelijk om uw gebouw in virtual reality (opnieuw) te beleven. Op deze manier kan een bezoek aan het kasteel nog veel meer lesstof en verdieping geven.

Het gebouw in uw binnenzak

U en uw medewerkers komen natuurlijk op veel plekken en ontmoet u veel mensen zowel zakelijk als privé. Met een 3Dtour heeft u uw gebouw letterlijk in uw binnenzak. Via uw smartphone kunt u zakelijke en privé relaties kennis laten maken met de mogelijkheden van uw gebouw, zonder dat ze fysiek een bezoek hoeven te brengen. U genereert op deze manier meer kansen op extra boekingen en bezoeken. Bovendien onderscheidt u zichzelf met deze innovatieve technologie.

bouwkundig inspectierapport 2.0
matterport vr gear 4

Toegankelijkheid

Veel historische gebouwen zijn niet of nauwelijks geschikt voor mindervalide mensen. Vaak zijn er in groepsverband altijd wel mensen die door hun leeftijd en/of gezondheid het gebouw niet kunnen bezoeken. Een 3Dtour biedt deze doelgroep uitkomst.  Zij kunnen in een speciale kamer in het gebouw de 3Dtour beleven op scherm of – nog veel beter –  in virtual reality.

Onderhoud en verbouwing

Historische gebouwen hebben onderhoud nodig, bovendien vinden er ook regelmatig verbouwingswerkzaamheden plaats om gebouwen te laten voldoen aan (brand-)veiligheidseisen. Indien u een 3Dtour heeft laten maken van het gebouw, kan heeft u een 3Dmodel van het gebouw tot uw beschikking.

In het 3Dmodel is het mogelijk om metingen te verrichten en oppervlaktes te berekenen. Ook kan er een export gemaakt van het 3Dmodel worden naar 3Dtekensoftware als Revit. Hiermee kunnen bedrijven die onderhoud plegen aan uw gebouw hun voordeel mee doen. Ze kunnen ten allen tijde het 3Dmodel bezoeken om hiermee nauwkeurige calculaties te maken. Dit bespaart veel tijd en afstemming.

matterport metingen

UW GEBOUW OP EEN UNIEKE WIJZE PRESENTEREN?
Wij gaan deze uitdaging aan!

3D TOUR Demo

Hieronder vindt u een demo van een 3D TOUR met de verschillende mogelijkheden.

Portfolio

Hieronder vind u een kleine selectie uit onze portfolio om u een beeld te geven van de talrijke mogelijkheden van VIA3D.

frank

Een 3D tour voor uw gebouw?

Zoals u hierboven leest hebben de 3Dtours meer toepassingsmogelijkheden dan u in eerste instantie zou verwachten. De mogelijkheden worden eigenlijk alleen maar beperkt door uw eigen fantasie. We komen graag bij u langs om de mogelijkheden en commerciële kansen van de 3Dtours met u te bespreken. We denken graag creatief met u mee om dit tot een succes te maken.

Vraag een offerte aan
WhatsApp chat