HOE WERKT HET SCANNEN?

Voorbereiden

De 3Dtours zijn zo realistisch dat werkelijk ieder detail er toe doet. “What you see is what you get”. Daarom maken we eerst een uitgebreide inspectie van ieder vertrek en zetten we de puntjes op de i.

Bovendien bepalen we de routing van de 3Dscan, omdat we tussen het scannen door geen wijzigingen aan kunnen brengen. Na het scannen is het niet meer mogelijk om wijzigingen aan te brengen in het 3Dmodel, daarom is het belang van een perfecte presentatie groot. Ons doel is een perfecte digitale replica te maken van het gebouw dat we in 3D vastleggen.

matterport camera

Scannen

Nadat de voorbereidingen getroffen zijn en de ruimtes gereed zijn voor 3Dopnames, starten we met het scannen van het gebouw. Dit doen we met een geavanceerde 3Dcamera die ruimtes in 3D vastlegt.

De camera wordt aangestuurd via een iPad waarop we direct iedere scan kunnen visualiseren. Na iedere scan wordt de camera verplaatst en maken we een nieuwe scan totdat we het hele gebouw in 3D hebben vastgelegd. De afstand tussen de diverse standpunten van de camera is ongeveer 1,5 tot 2,5 meter. Het aantal scans dat we maken hangt sterk af van de grootte en de complexiteit van een gebouw. Dit bepaalt ook mede de prijs.

Tijdens het scannen brengen we markeringen aan in het 3Dmodel zoals ramen, spiegels en de grenzen van het model. Dit zorgt voor een betere weergave van het uiteindelijke 3Dmodel.

matterport 3D scannen

Uploaden

Na een grondig controle van de 3Dopname wordt het 3Dmodel geüpload naar de Matterport Cloud. Dit proces neemt maximaal één tot twee uur in beslag, afhankelijk van de grootte van de scan en het aantal scans.

Het verwerken van de 3Dscan tot een bruikbare 3Dtour duurt maximaal 24 uur. Daarna is de 3Dtour gereed voor gebruik en zorgen we voor de configuratie van het model.

virtual reality vastgoed

UW VASTGOED OF BEDRIJF OP EEN UNIEKE WIJZE PRESENTEREN?
Wij gaan deze uitdaging aan!

Configureren

Na oplevering van de 3Dtour gaan we aan de slag met het configureren van het model. Deze configuratie bestaat uit:

  • De invoer van metadata (naam en contactinformatie van uw bedrijf, locatie van de scan)
  • Controle van de 3Dtour en het (eventueel) deactiveren van scans
  • Digitale fotografie (snapshots) voor het maken van de highlight reel
  • Bepalen van de startpositie
  • Het samenstellen van de looproute voor de guided tour
  • Activeren van diverse functionaliteiten in de 3Dtour
  • Het instellen en activeren van Mattertags (Hotspots)
  • Het publiceren van het 3Dmodel
matterport 3d scanner

Beleven

Nadat we tevreden zijn over het uiteindelijke resultaat leveren we u de 3Dtour op. U ontvangt van ons een link naar de 3Dtour en embedcode zodat u de 3Dtour op uw website kunt plaatsen. De link kunt u (digitaal) delen via uw intranet, social media en/of e-mailnieuwsbrieven. De 3Dtour is te bekijken via smartphone, tablet of desktop én in Virtual Reality. Eventueel kunt u nog aanvullende producten bestellen zoals:

virtual reality vastgoed

Zo eenvoudig werkt het!

Voorbereiding en scannen

Configureren en uploaden

Beleven en delen

mick

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem contact op. Wij staan u graag te woord.

Vraag een offerte aan
WhatsApp chat