MUSEUM

PRESENTEER UW DIGITALE MUSEUM WERELDWIJD MET EEN VIRTUELE TOUR

Met interactieve virtuele rondleidingen voor musea willen we tentoonstellingen in uw museum wereldwijd toegankelijk maken.

Met behulp van een revolutionaire 3Dcamera maken we een virtueel model van uw museum en ieder afzonderlijk kunstwerk, schilderij, collectie, foto of artefact. Het resultaat: een interactieve virtuele tour.

In de virtuele tour kunnen websitebezoekers uw museum en alle stukken bekijken alsof ze in uw museum staan.

Met hotspots kan verdiepende achtergrondinformatie gegeven worden. Een unieke online beleving die een bezoek aan een museum een hele andere dimensie geeft.

Virtuele tour museum:

 • Vergroot uw doelgroep, maak tentoonstellingen virtueel
 • Digitaliseer tentoonstellingen, maak een archief
 • Zet virtuele tentoonstellingen in voor educatie
 • Open uw museum virtueel 365 dagen per jaar /li>
 • Laat bezoekers uit de hele wereld virtueel een bezoek brengen

3D TOUR Demo

Hieronder vindt u een demo van een 3D TOUR met de verschillende mogelijkheden.

Zo eenvoudig werkt het!

We scannen uw museum

We configureren de virtuele tour

Beleef en deel uw virtuele museum

Het virtuele museum: welkom in de toekomst

Tentoonstellingen komen en gaan. Hoe zonde is het dat deze “verloren” gaan in uw museum? Een virtuele tour biedt een oplossing en laat tentoonstellingen in uw museum virtueel voortbestaan.¬†

Een virtuele tour van een museum biedt meer voordelen; zo is het museum wereldwijd te bekijken voor iedereen met een internetverbinding. Misschien ontstaat hierdoor wel een nieuw verdienmodel.

virtuele tour museum christies
prijs virtuele tour

Een virtuele tour: meer dan fotografie en video

Natuurlijk kunt u foto’s of een video laten maken van uw museum, maar we zijn ervan overtuigd dat een virtuele tour de beste oplossing geeft voor het visualiseren van uw museum.¬†

Foto’s geven ze geen totaalbeeld van uw museum. Ook met een video kunt u dit niet bereiken, omdat de bezoeker de beweging van de camera moet volgen.¬†

Met een virtuele tour voor uw museum bepaalt de bezoeker zélf zijn route. Hij kan virtueel om een kunstwerk heen lopen, maar een versnelde route volgen. Veel dichter bij de werkelijkheid kun je online niet komen.

Altijd open

Met een virtueel tour van uw museum bent u altijd (virtueel) open. 24 Uur per dag, 365 dagen per jaar kan uw zaak bezocht worden. Door wie dan ook, waar dan ook ter wereld. Via een smartphone, tablet of PC met internetconnectie en zelfs in virtual reality. 

Ook voor beurzen, evenementen en congressen is een virtuele versie van uw museum erg praktisch.

virtuele tour kasteel
virtuele tour hotspot museum

Interactieve virtuele tours

De virtuele tours kunnen verrijkt worden met media en links.¬†Dit kunt u zelf doen of door ons laten verzorgen. U kunt op deze manier kunstwerken voorzien van verdiepende achtergrondinformatie in de vorm van tekst, foto’s, video’s, documenten en links naar relevante webpagina’s.¬†

Van virtueel bezoek naar een ticket

Het is zelfs mogelijk om in de virtuele tour een koppeling te maken tussen het virtuele bezoek en het kopen van een ticket. U zou de virtuele tour daarvoor ook commercieel in kunnen zetten. Er zijn tal van andere mogelijkheden en idee√ęn die we graag met u bespreken.

kasteel

Bekijk onze portfolio

Hieronder vind u een kleine selectie uit onze portfolio om u een beeld te geven van de talrijke mogelijkheden van VIA3D.

jessica

Meer weten over een virtuele tour voor uw museum?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw museum of tentoonstelling? Of heeft zelf een idee en wilt u met ons sparren over de uitvoering hiervan? Wij denken graag met u mee en komen met creatieve oplossingen. U bent slechts één telefoontje verwijderd van een unieke digitale beleving voor uw museum.

Veelgestelde vragen over het laten maken van een virtuele tour

Wat is een virtuele tour?

Een virtuele tour is een interactieve, digitale weergave van een gebouw of bedrijf, waarmee gebruikers de ruimte online kunnen verkennen alsof ze er zelf aanwezig zijn. Dit wordt vaak bereikt met 360-graden fotografie, 3D-modellen en VR-technologie.

Waarom zou ik een virtuele tour laten maken?

Virtuele tours bieden klanten een gedetailleerde en betrouwbare manier om een gebouw of bedrijf digitaal te verkennen. Dit verbetert de klantervaring, vergroot het bereik en toegankelijkheid, bespaart tijd en biedt een concurrentievoordeel.

Hoe ziet het proces eruit om een virtuele tour te laten maken?

Het proces voor het laten maken van een virtuele tour omvat in grove lijnen de volgende stappen:

 • Neem contact met ons op voor het bespreken van je doelen en uitgangspunten
 • Wij maken een maatwerkplan en offerte voor het realiseren van een interactieve virtuele tour
 • Na akkoord plannen we op korte termijn een afspraak om de virtuele tour op te nemen op locatie
 • We sturen je informatie ter voorbereiding en planning voor de opnamen
 • Op locatie scannen wij de ruimtes met onze 3D scanner
 • Na de opnames bewerken wij de virtuele tour en stellen deze samen.
 • Na oplevering bespreken we de virtuele tour met je en nemen we alle functionaliteiten met je door.
 • We helpen je eventueel met de publicatie en integratie van de tour op je website en andere platforms.
Wat kost het maken van een virtuele tour?

De kosten van een virtuele tour vari√ęren nogal en zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van het gebouw van het bedrijf.

Ook het doel en de detaillering van de virtuele tour maakt verschil in de uiteindelijke prijs.

Ook moet rekening gehouden worden met de gewenste interactiviteit die eventueel aangebracht moet worden in de virtuele tour.

Het maken van een virtuele tour is en blijft maatwerk en daarmee de kosten ook. Voor een nauwkeurige prijsopgave kunt u hier een offerte aanvragen.

Hoe lang duurt het maken van een virtuele tour?

Het maken van een virtuele tour hangt natuurlijk af van de grootte van het gebouw of het bedrijf. In de meeste gevallen zijn we een dagdeel tot twee dagen bezig met opnames ruimtes van 100 tot 3.000 m2.

Nadat we de ruimtes gescand hebben, moeten deze bewerkt worden. Na de bewerking zorgen we dat de virtuele tour binnen twee werkdagen bij u opgeleverd wordt.

In zijn algemeen kunt u dus uitgaan van maximaal een werkweek tussen opname en oplevering.

Kan ik een virtuele tour op mijn website plaatsen?

Dit is zeker mogelijk en werkt erg eenvoudig. Nadat we de virtuele tour aan u opleveren, zorgen we ervoor dat we u een stukje code aanleveren waarmee u de virtuele tour op uw website kunt integreren. Dit werkt hetzelfde als het plaatsen van een YouTubevideo.

Komt u er niet uit? Dan helpen we u graag met advies om de virtuele tour te tonen op uw website.

Is een virtuele tour van toegevoegde waarde voor mijn bedrijf?

Virtuele tours zijn geschikt voor een breed scala aan bedrijven en branches, waaronder vastgoed, hotels, musea, showrooms, winkels en meer. Eigenlijk is er geen reden te bedenken waarom een virtuele tour niet van toegevoegde waarde is voor uw bedrijf.

Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom u gebruik zou kunnen maken van een virtuele tour. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons op.

Is een virtuele tour van toegevoegde waarde voor mijn bedrijf?

Virtuele tours zijn geschikt voor een breed scala aan bedrijven en branches, waaronder vastgoed, hotels, musea, showrooms, winkels en meer. Eigenlijk is er geen reden te bedenken waarom een virtuele tour niet van toegevoegde waarde is voor uw bedrijf.

Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom u gebruik zou kunnen maken van een virtuele tour. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons op.

Hoe promoot ik mijn virtuele tour?

De virtuele tour is op meerdere manieren te promoten:

 • U kunt de virtuele tour op uw website plaatsen
 • U kunt de link naar de virtuele tour delen via sociale media
 • U kunt de link naar virtuele tour in uw emailhandtekening plaatsen
 • U kunt de virtuele tour laten zien op beurzen en evenementen
 • U kunt de virtuele tour promoten in nieuwsbrieven
Vraag een offerte aan
WhatsApp chat