3d vastgoed

Matterport Nederland: de opmars van 3D

Toen we vorig jaar januari in New York voor de eerste keer kennis maakte met Matterport, wisten we dat we deze bijzondere camera in bezit wilde krijgen, zodra deze op de markt kwam. Begin oktober 2014 werden we als eerste in Nederland trotse eigenaar van de 3Dcamera van Matterport. Het experimenteren met deze bijzondere camera kon beginnen…

We wisten toen in de verste verte nog niet wat deze bijzondere camera te weeg zou brengen in de vastgoedbranche. Enkele maanden verder zien we wereldwijd, maar ook zeker in Nederland meer en meer partijen die in  het bezit zijn of willen gekomen van de Matterport 3Dcamera. En dat terwijl Matterport officieel de camera niet eens levert buiten de US.

Innovatieve technologie in Nederland via Matterport

Met de 3Dtechnologie van Matterport geef je websitebezoekers de mogelijkheid om virtueel (via PC, tablet of smartphone) door een woning te wandelen, op dezelfde manier zoals je Google Streetview gebruikt. Het grote verschil met videos en 360graden foto’s is dat je via de 3Dtours van Matterport zelf de controle hebt over de manier waarop je een huis online beleeft. Je kunt de woning op verschillende manieren bekijken en eenvoudige switchen tussen deze mogelijkheden:

  • Als 3D plattegrond
  • Als poppenhuismodel (je krijgt hiermee een perfect totaalbeeld van de woning)
  • Vanuit iedere standpunt ín het huis, alsof je er zelf in staat.

Je ziet alles wat je als potentiële koper van een huis wilt zien. Niet alleen datgene wat de eigenaar, makelaar, cameraman of fotograaf wil dat je ziet. Je biedt een perfect totaalbeeld en het maakt vastgoed zo transparant als water. What you see, is what  you get! Bekijk hieronder een prachtig voorbeeld van een rijksmonumentale boerderij die we onlangs in 3D hebben vastgelegd:

 

Matterport in Nederland

Meer en meer makelaars in Nederland ontdekken de voordelen van de 3Dtours van Matterport:

  • je biedt potentiële kopers een unieke online ervaring
  • je bespaart verkopers tijd, door vooraf het kaf van het koren te scheiden met behulp van een 3Dtour
  • websitebezoekers blijven tot 6x langer “plakken” op je website
  • je creëert onderscheidend vermogen ten opzichte van je concurrentie met deze innovatieve technologie
  • je overtuigt nieuwe klanten sneller door als innovatieve makelaar 23Dtours aan te bieden.

Matterport voor jouw woningen?

Via3D is momenteel werkzaam voor tal van makelaars in het land. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kantoor? Neem vrijblijvend eens contact op voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie >>