makelaar homepage

Wat Matterport Apartments.com heeft opgeleverd en waarom Funda Matterport (nog) niet ondersteund

De revolutionaire 3Dtours van Matterport beginnen langzaamaan voeten aan de grond te krijgen in Nederland. Via3D is inmiddels al meer dan een jaar actief met deze bijzondere 3Dcamera. Als eerste Nederlandse leverancier startten we in augustus 2014 met onze ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van deze baanbrekende technologie. 

De opkomst van Matterport in Nederland

Makelaars, projectontwikkelaars, verhuurder, beleggers, winkels, scholen en horecagelegenheden hebben inmiddels al geïnvesteerd in 3Dtours van Via3D. Nu woningzoekenden meer en meer gewend raken aan de mogelijkheid en het gemak om huizen virtueel te bezichtigen, rijst natuurlijk de vraag: Wanneer gaat Funda Matterport 3Dtours ondersteunen op hun site? De Amerikaanse website Apartments.com kwam recentelijk met een opvallend persbericht dat hieronder (vrij vertaald) is vrijgegeven.

De resultaten van 3Dtours van Matterport op Apartments.com

Apartments.com heeft zo’n 31.000 appartementen vastgelegd in 3D zodat woningzoekenden deze appartementen virtueel kunnen bezichtigen. De resultaten:

  • De appartementen met 3Dtours trekt nieuwe verhuurders aan voor aanbieders op de website
  • Appartementen met 3Dtours worden tot wel 3x langer bekeken, dan appartementen zonder 3Dtour
  • Het aantal impressies en gekwalificeerde leads is voor sommige aanbieders verdubbeld tot verdrievoudigd!

Uit het bovenstaande mag toch wel geconcludeerd worden dat de investering in 3Dtours uitermate rendabel is geweest voor zowel Apartments.com als aanbieders van woningen op deze website.

Virtueel appartementen bezichtigen op Apartments.com

Recentelijk heeft de website Apartments.com, onderdeel van de CoStar Group aangekondigd dat zijn een samenwerking aangegaan zijn met Matterport en zijn op de website maar liefst een kleine 31.000 virtuele tours geplaatst. Op de website is het dus nu mogelijk om ieder appartement virtueel te bezichtigen zoals dit appartement. Apartments.com is een websites met huuraanbod van appartementen en is bieden nu, by far, het grootste aanbod virtuele tours in vergelijking tot hun concurrenten.

Volgens Andrew Florance, Founder en Ceo van de CoStar group zijn bezichtigingen de meest tijdrovende en tegelijkertijd belangrijkste element van de huizenjacht. Door de Matterport 3Dtours aan te bieden, biedt Apartments.com de woningzoeker een veel makkelijkere en transparantere manier om huizen te zoeken. Vanuit je luie stoel is het mogelijk om huizen te bezichtigen.

Het Matterportmes snijdt aan twee kanten…

CWS Apartment Homes biedt het aanbod van huurappartementen aan met virtuele tours via Apartments.com. “De toevoeging van 3Dtours is voor ons onmisbaar geworden, omdat het nieuwe verhuurders aantrekt” aldus de Director of Marketing van CWS Appartment Homes.

“In het verleden was de ervaring van een consument beperkt tot enkele matige foto’s en wat kenmerken van het appartement. Met de 3Dtours van Matterport, hebben toekomstige huurders om hun toekomstige appartement waar ook ter wereld virtueel te bezichtigen. Dit gemak voor onze klanten is onbetaalbaar”

Sinds de paar manden dat CWS Appartement Homes de 3Dtours van hun portefeuille aanbiedt, hebben ze een flinke piek in het volume van gekwalificeerde leads geconstateerd dat via Apartments.com afkomstig is.

“In de regio Atlanta alleen al, constateren we een verdubbeling en soms zelfs verdrievoudiging van het aantal impressies en gekwalificeerde leads vanuit Apartments.com. Gebaseerd op deze cijfers en de positieve feedback kunnen we concluderen dat deze investering in nieuwe technologie de juiste is geweest”.

Matterport transformeert de vastgoedbranche

Tot vandaag hebben de 3Dtours op Apartments.com zo’n slordige 4,8 miljoen views gegenereerd. Daarnaast besteden websitebezoekers tot drie keer meer aan appartementen met een 3Dtour, dan die zonder 3dtour worden gepresenteerd. Volgens Matterport heeft de investering van Apartments.com in deze revolutionaire technology een grote transformerende impact op de vastgoedbranche.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Matterport Technologie? Neem dan contact op met ons op via 073-2020222. We staan je graag te woord!