matterport camera

Matterport Camera haalt miljoenen binnen om de vastgoedwereld te veroveren met virtual reality

De Matterport camera verandert de echte wereld tot een virtuele wereld. Recentelijk heeft Matterport een investering van 30 miljoen dollar ontvangen om hun revolutionaire Virtual Reality platform verder door te ontwikkelen. Deze investering stelt Matterport in staat om VR opnames versneld beschikbaar te maken op toekomstige smartphones. Daarnaast zal ook de software verder verbeterd worden, waardoor de beleving van de 3Dtours nog beter zal worden dan dat deze al is.

Matterport camera: De cijfers

De Matterport camera stelt je in staat om werkelijk iedere ruimte digitaal te reconstrueren om deze vervolgens te kunnen bekijken in Virtual Reality, Augmented Reality, op het internet en mobiele applicaties. Inmiddels zijn er al duizenden camera’s verkocht over heel de wereld en zijn er tienduizenden vastgoedobjecten vastgelegd met de camera. Deze tours worden maandelijks door 1,2 miljoen unieke bezoekers bekeken en beleefd.

Matterport’s missie is om mensen de vrijheid te geven om iedere plek, waar dan ook ter wereld en op ieder moment te ervaren. Bekijk bijvoorbeeld deze Bughan Buddha tempel in Myanmar eens in Virtual Reality


Er zijn drie aspecten die de missie van Matterport kunnen doen slagen:

  • Het creëren van zogenaamde immersive content (zoals de 3Dtours van Matterport) om deze te kunnen bekijken op het groeiend aantal VR-brillen (Occulus Rift, Samsung Gear VR, Google Cardboard) dat op de markt komt
  • Het zelf kunnen creëren van 3Dopnames via je smartphone
  • Het laten groeien van een actieve basis van third-party-developers

Matterport ziet een wereld voor zich waarop je als consument iedere ruimte op ieder moment kunt bekijken. Van appartement tot vakantiehuis, van kantoor tot winkel, van museum tot hotel en van gemeentehuis tot theater. Een ambitieuze doelstelling waar wij van Via3D graag ons steentje aan bijdragen.

Wilt u meer informatie over de Matterport Camera en de mogelijkheden voor uw kantoor, bedrijf, hotel of restaurant? Neem dan contact op via 073-2020222. We staan u graag te woord!