header

Nieuw! Matterport verbetert 3D visualisatie van vastgoed in 3Dtours

Toen we vorig jaar september als eerste Nederlandse leverancier startten met het maken van unieke 3Dtours met de revolutionaire 3Dcamera van Matterport, hadden we het idee dat dit wel eens “the next Big Thing” in vastgoedvisualisatie zou kunnen worden.

Niets is minder waar! Steeds meer partijen weten ons te vinden voor het realiseren van unieke 3Dtours. Van makelaars tot projectontwikkelaars, van stylistes tot reclamebureaus, van aannemers tot restauranteigenaren. De mogelijkheden van de camera zijn eindeloos. Ieder vastgoedobject krijgt letterlijk en figuurlijk een derde dimensie door het maken van een 3Dtour. 3D Visualisatie van vastgoed krijgt een heel andere dimensie!

3D Visualisatie van Vastgoed met Matterport

Matterport, het bedrijf dat deze bijzondere 3dtechnologie beschikbaar heeft gemaakt, heeft als ambitie om 3D visualisatie van vastgoed toegankelijk, betaalbaar en makkelijk te maken.

Met de 3Dtours hebben ze het mogelijk gemaakt om eenvoudig een grote variatie van vastgoedobjecten over de wereld vast te leggen in 3D. Heel eenvoudig door de look-and-feel van ruimtes te fotograferen met de 3Dcamera. De 3Dtours bieden je een totaal ander perspectief van hoe een object in elkaar steekt. Sterker nog: je krijgt een betere indruk via deze 3Dtours dan dat je er zelf in staat.

Na de introductie van de Matterport-technologie heeft het bedrijf een aantal forse kapitaalinjecties gehad. Hiermee hebben ze de technologie verder verbeterd door het optimaliseren van de 3D visualisatiemogelijkheden en eenvoudigere navigatie door objecten met meerdere verdiepingen.

De nieuwste versie van de 3Dtours, die recent  is geïntroduceerd door Matterport, maakt het visualiseren van verschillende verdiepingen nóg beter. Bekijk in onderstaande video de 3 verschillende manieren waarop je vastgoed kunt bekijken in een 3Dtour van Matterport.

3DVisualisatie vanuit verschillende perspectieven

Poppenhuismodus

In de nieuwe versie is het mogelijk om een verdieping te selecteren en deze – als een poppenhuis – te bekijken. Roteer de verdieping, zoom in en bekijk vertrek voor vertrek vanaf verschillende niveaus. De indeling en structuur van vastgoed wordt op deze manier prachtig “ontrafeld”.

Plattegrondmodus

De plattegrondmodus geeft je een twee dimensionaal beeld van de plattegrond van een object. In de nieuwe versie is het mogelijk om te switchen tussen verdiepingen en per verdieping de plattegrond te bekijken. Niet alleen krijg je een goed beeld van de indeling van een object, je kunt op deze manier ook veel beter de inrichtingsmogelijkheden van een object bepalen. Ideaal voor interieurdesigners.

Bezichtigingsmodus

Voorheen moest je in de bezichtigingsmodus via de trap naar de volgende verdieping navigeren. Met deze nieuwe navigatie kun je switchen tussen verdiepingen, alsof je in een virtuele lift staat. Een heel bijzondere online ervaring.

Voor alle bestaande 3Dtours

Het mooie is dat alle 3Dtours die we inmiddels gemaakt hebben, automatisch worden verbeterd met bovenstaande nieuwe navigatiemogelijkheden. Bestaande en nieuwe klanten profiteren daarvan dus kosteloos.

Matterport is continue bezig om de technologie verder te optimaliseren. We zijn erg benieuwd naar de volgende verbeteringen van deze spectaculaire technologie. Wil je het zelf proberen? Loop dan eens virtueel rond in deze prachtige woonboerderij:

Interesse om jouw vastgoed in 3D te visualiseren?

Is je nieuwsgierigheid gewekt naar aanleiding van deze informatie? Maak vrijblijvend eens kennis met ons onder het genot van een kop koffie. We bespreken graag met je de mogelijkheden en kosten. Graag tot ziens bij VIA3D.nl!

Meer informatie >>