Hoe werkt het?

VIA3D brengt vastgoed tot leven door middel van een unieke 3Dcamera van Matterport. We zijn de eerste in Nederland die deze unieke drie dimensionale tours kan aanbieden voor allerlei denkbare soorten vastgoed. Van villa tot vakantiehuis, van hotel tot conferentieoord, van winkel tot kantoorpand

Door de levensechtheid van de foto’s, waan je jezelf ín de ruimte. Het werkt als Google Streetview alleen dan indoor. Met behulp van deze techniek kunnen sneller en makkelijker beslissingen gemaakt worden op het gebied van kopen, verkopen, huren, vakantie houden, (ver-)bouwen of renoveren.

Hoe kan ik een 3Dtour bestellen?
Het bestellen van een 3Dtour werkt heel eenvoudig. Geef in dit formulier de gegevens op van het object met daarbij de contactgegevens van de eigenaar/bewoner en we nemen op korte termijn contact op voor het maken van een afspraak. Na ontvangst van uw aanvraag zal er binnen een werkdag contact worden opgenomen en wordt binnen 3 werkdagen een afspraak gemaakt.  
Wat kost een 3Dtour?
De kosten van een 3Dtour zijn sterk afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het object. Des te groter het object, des te meer camerastandpunten er zijn, des te langer we bezig zijn met het maken van een 3Dtour. Voor objecten tot 150 m2 woonoppervlakte geldt een vast tarief van € 350,- excl. BTW. Voor objecten groter dan 150 m2 geven we een vaste prijs. We werken structureel voor diverse makelaars en projectontwikkelaars en hebben daarmee vaste prijsafspraken ongeacht de grootte van het object. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op.
Wat ontvang ik als ik een 3Dtour bestel?
Op het moment dat de 3Dtour is opgenomen en de woning is gerenderd tot een 3Dmodel, krijgt u van ons de volgende digitale middelen:

 • Een link naar het 3Dmodel
 • Een stukje HTML-code voor het plaatsen van de 3Dtour op uw website
 • 5 tot 10 Screenshots vanuit de 3Dtour
 • Een 3Dvideo van het object voor plaatsing op Funda, YouTube en/of Vimeo
 • Een instructiedocument voor plaatsing van de tour op uw eigen website en Facebook.

Wilt u een 3Dtour bestellen? Vul dan dit formulier in.

Hoe groot is jullie werkgebied
Wij maken 3Dtours door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Van Maastricht tot Groningen van Enschede tot Amsterdam.
Kan ik de 3Dtour ook op mijn website plaatsen?
Jazeker! Het plaatsen van een 3Dtour werkt het zelfde als het plaatsen van een Youtube-video op uw website. U ontvangt van ons een stukje code dat u kunt verwerken op de pagina waarop u de 3Dtour wilt laten zien. Vaak is dat een detailpagina van een woning. De meeste kantoorautomatiseringspakketten (Realworks, Goes en Roos, Eyemove, Yes-co, Skarabee) ondersteunen het plaatsen van HTML-code binnen de website. Mocht dit niet kunnen of heeft u nog vragen, dan helpen wij u graag en vrijblijvend. Wij zullen contact leggen met uw website-ontwikkelaar om de 3Dtour te kunnen tonen op uw website.
Kun je een 3Dtour ook op een tablet of smartphone bekijken?
Ja, de 3Dtours zijn te bekijken op nieuwere mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Specifieker zijn de 3Dtours te bekijken op apparaten met met WebGL ondersteuning in het toestel en de browser:

 • Appletoestellen met iOS 8.1.3. of een hogere versie
 • Androidtoestellen met Android 5.0 of hogere versie

Zijn er nog aanvullende kosten naast de kosten voor de opname van de 3Dtour?
Nee, naast de kosten voor de opname en levering van de 3Dtour, zijn er geen aanvullende kosten voor bijvoorbeeld hosting of reiskosten. Er zijn enkel eenmalige kosten en er zijn zitten geen addertjes onder het gras. 
Kunnen jullie ook de fotografie van woningen verzorgen?
Deze vraag krijgen we vaak van  makelaars. Logisch, want er niets makkelijker dan één leverancier voor de totale presentatie van objecten. Naast de 3Dtours kunnen wij een Funda Premiumpakket verzorgen met:

 • Professionele fotografie
 • 360-Gradenfoto’s
 • Floorplannerplattegronden.
 • Video

De totaalkosten voor het Funda Premiumpakket zijn € 249,= excl. BTW.

Ik kan de 3Dtour niet bekijken op mijn PC, tablet of smartphone. Hoe komt dat?
 De 3D tours worden over het algemeen op nieuwere PC’s, tablets en smartphones ondersteund. Specifiek geldt dit voor:

• Moderne PC’s (< 3 jaar) met Windows Vista en opvolgende versies van Windows. Oudere versies kunnen werken, maar daarvoor wordt geen garantie afgegeven.
• Mac < 3 jaar met Mac OS 10.7 of later. Oudere versies kunnen werken, maar daarvoor wordt geen garantie afgegeven.
• Tablet/smartphone: Apple toestellen met iOS 8.1.3. of hogere versie. Androidtoestellen met Android 5.0 of hogere versie met WebGL ondersteuning in het toestel en de browser.

Browsers

De 3Dtours functioneren op de laatste browserversies van:

• Chrome
• Firefox
• Internet Explorer
• Safari (Mac OS 8.0 of hoger)
• Internet Explorer (Windows 8 of hoger)

Hoe lang duurt een 3D-opname?
De duur van een 3Dopname is afhankelijk van de grootte van het object. De Matterport Camera wordt op verschillende plaatsen in de ruimte geplaatst en wordt door middel van een tablet bediend. Op ieder standpunt draait de camera 360 graden en maakt dan 18 foto’s. Gemiddeld zijn we zo’n 2-4 uur bezig in een woning. Het hangt ook sterk af van de inrichting van een woning. Des te drukker de woning is ingericht, des te langer we bezig zijn.
Kun je de 3Dtour ook door middel van een virtual reality bril bekijken?
 Ja, dit wordt op korte termijn mogelijk. Op dit moment gaan de ontwikkelingen bij Matterport op dit gebied zeer snel en is het binnenkort mogelijk om door middels van een Oculus Rift of een Samsung Gear VR vastgoed virtueel te bekijken. 
Hoe kan ik een opdracht geven?
 Indien u  de gegevens van het object en de contactgegevens van de eigenaar/bewoner/contactpersoon aan ons doorgeeft via dit formulier nemen wij snel contact met u op om de kosten en datum te bespreken. In de regel bellen we dezelfde werkdag nog en vindt binnen 3 werkdagen een opname plaats.
Waar moet ik rekening mee houden als er een 3Dtour gepland staat?
 Om de opname zo goed mogelijk te laten verlopen is het van belang dat het object opgeruimd en fotoklaar is. Het is niet mogelijk om tijdens de opname spullen te verplaatsen, omdat de camera 360graden draait en dus alles vastlegt. We lopen samen met u een ronde door het huis om de 3Dtour te bespreken. Vervolgens starten we per verdieping met de opname.
Wat is de levertijd van een 3Dtour?
De 3Dtour wordt uiterlijk binnen 2 werkdagen aan u geleverd.
Zijn de 3Dtours ook op Funda te plaatsen?
Nee, helaas ondersteunt Funda de 3Dtours niet. Daarom hebben we een mooie oplossing bedacht in de vorm van 3Dvideo’s. Hiermee bewandelen we de woning in 3D en krijgen bezoekers ook het object in 3D en 2D te zien. Bekijk hier een voorbeeld.

Meer informatie over de 3Dtours van Via3D?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend eens contact op voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie >>

Showcases van 3Dtour

Bekijk hier een uniek overzicht van showcases van VIA3D en collega's uit het buitenland. De 3Dtours zijn voor iedere branche en ieder vastgoedobject toe te passen. Bekijk de showcases en ervaar de unieke mogelijkheden voor jouw makelaarskantoor, hotel, vakantiehuis, restaurant, winkel en ga zo maar door....